O namaO NAMA

AL GROSSO d.o.o. je spoljno-trgovinsko preduzeće, koje se bavi uvozom, izvozom, trgovinom, zastupanjem i distribucijom prehrambenih proizvoda. Kao podršku, svojim partnerima, pružamo i usluge marketinga, merchandisinga, transporta i ostale potrebne logistike na tržištu Srbije, a preko svoje «ćerke» firme AL GROSSO MONTENEGRO i na tržištu Crne Gore.

MISIJA

Modernim poslovanjem, karakterističnim za slične firme u svetu, a na zadovoljstvo naših potrošača, razvijamo i na tržište plasiramo atraktivne i kvalitetne prehrambene proizvode, renomiranih svetskih proizvođača.

VIZIJA

Naša vizija je da kao pouzdan partner renomiranih svetskih proizvođača, uz pružanje kvalitetne usluge svim poslovnim saradnicima, razvijemo vezu između inostranih brendova i domaćih potrošača.

ISTORIJA

1992 - Osnovana je kompanija Al punto, u nameri da domaćem tržištu ponudi najbolje svetske slatkiše: čokolade, bombone, keks, sokove i mnoge druge atraktivne proizvode. Prvi brendovi dolazili su iz Austirje, Nemačke, Francuske iz fabrika slatkiša Manner, Jacquot, Vidal, fabrike sokova Pfanner, i od renomiranog proizvođača kečapa i salata Felix.

1994 - Razvoj firme AL PUNTO sudbonosno je pospešio početak distirbucije austrijskog brenda PEZ, koji je kao jedinstvena kombinacija igračke i slatkiša osvojio tržište Srbije i postao pojam za bombonicu koju vole i deca i odrasli.

2004 - Vlasnici kompanije Al Punto proširuju organizaciju svoje firme. Kao partner im se pridružuje francuska firma MAYFERE i tom prilikom AL PUNTO menja vlasničku strukturu i postaje AL GROSSO.

         - Početak distribucije Firherman's Friend mentol bombona

2005 - Otvaranje sopstvene firme u Crnoj Gori, pod nazivom „AL GROSSO MONTENEGRO“.

         - Početak distribucije Chupa Chups lizalica

2006 – Početak distribucije distribucije proizvoda nemačkog proizvođača Storck

2007 – Razvoj sopstvene robne marke, iz oblasti zdrave hrane, pod imenom „BIOTIKA“.

ZAPOSLENI

Snagu firme Al grosso čine ljudi – pažljivo odabrani, obrazovani, pozitivno motivisani da se, radeći timski, usavršavaju.

Al grosso danas ima preko 70 zaposlenih, koji svojim vrednim radom unapređuju uspeh kompanije i brendova koje zastupamo.

 

OPSTI INFO
 • Uvoz i ekskluzivno zastupanje atraktivnih i kvalitetnih prehrambenih proizvoda
 • Plasman i distribucija zastupanih proizvoda na teritorijama Srbije i Crne Gore
 • Pokrivenost tržišta 100%
 • Distributivna mreža pokriva preko 15.000 prodajnih mesta u Srbiji i Crnoj Gori
 • Direktan plasman u preko 9.000 maloprodajnih objekata
 • Pozicije na preko 4.000 kasa u objektima velikih prodajnih lanaca
 • Razvoj poznatosti zastupanih brendova na tržištu
 • Kontinuirana marketinška podrška na mestima prodaje
 • Dostava robe sopstvenim transportnom službom, za 48 sati, do svakog kupca
 • Preko 50.000 isporuka godišnje
 • Razvoj sopstvene robne marke različitih proizvoda iz oblasti zdrave hrane

O UVOZU

Al Grosso, vodeći uvoznik i distributer konditorskih proizvoda renomiranih svetskih proizvođača, konstantno nadopunjuje svoj asortiman. Saznajte prvi šta smo do noviteta sa svetskog tržišta obezbedili za domaće potrošače.

Proizvodi