Razvoj sopstvene robne marke2007. godine, firma Al grosso je krenula i sa proizvodnjom sopstvene robne marke iz oblasti zdrave hrane, pod imenom „BIOTIKA". Umesto ulaganja u sopstvene  proizvodne kapacitete, Al grosso okuplja male proizvođače, koji na osnovu licenciranih receptura i dugoročnog ugovora o poslovnoj saradnji, uslužno proizvode proizvode za robnu marku BIOTIKA. U okviru ovog brenda, do sada je lansirano 15 proizvoda u pogonima tri različita proizvođača iz Srbije.

Radi se o pekarskim proizvodima tipa slatkih i slanih integralnih biskvita, integralnih slanih štapića, integralnih lanenih pločica, makrobiotičkih kolačića i musli barova (u toku je priprema receptura za proizvodnju i drugih, sličnih proizvoda). 

Ovi proizvodi su već našli svoje mesto na domaćem i crnogorskom tržištu, a planira se njihov izvoz i šire. Na ovaj način upošljavaju se male, porodične, privatne firme, sa kojima se zajedničkim naporima razvija njihov proizvodni potencijal, te se ulaže i u implementaciju HACCP kontrole kvaliteta, čime se unapređuje plasman njihovih proizvoda na tržištima u zemlji i inostranstvu.

Proizvodi